HOME | NIEUWS | CONTACT | LINKS

Raad van Beheer

ff Voorstellen

Wilbert

Wilbert Looijaard (Secretaris ACDVN)

De meeste cattle enthousiastelingen kennen me al wel. Maar voor degenen die mij nog niet, minder of eenzijdig kennen, zal ik me ff voorstellen.

Mijn naam is Wilbert, ik zag het levenslicht op 5 december 1968 en ik ben een echte Brabander.

Na m'n studie aan de L.A.S en de M.A.S. kwam de dienstplicht om de hoek kijken. Dit beviel mij zo goed dat ik besloot om beroepsmilitair te worden.

Als sergeant bij het Korps Commandotroepen heb ik de hele aardkloot mogen aanschouwen en mooie maar ook minder mooie ervaringen opgedaan. Tot het moment zich voordeed dat ik het burgerleven weer op wilde pakken, vooral om meer tijd te kunnen doorbrengen bij m'n Lonneke... Gelukkig is ze aan me blijven plakken: deze maand zijn we al weer 23 jaar samen en 20 jaar getrouwd. Qua werk heb ik m'n plekje gevonden bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken waar ik nu 15 jaar werk.

First (Cattle) Contact
Ongeveer 9 jaar geleden zagen wij een imposante hond in een pension. Hij zette de hele boel daar op stelten. Wij vroegen de pensionhoudster: "Wat is dat voor een hond?" Ze zei: "Da's een cattledog, een dondersteen, da's ginne makkelijke." Maar wij waren op slag verliefd: wat een uitstraling, wat een bouw en wooo wat een karakterhond. Dus eenmaal thuis snel het internet afgestruind en we kwamen bijna direct uit op de website van 'The Seven Hills Country' van Frans en Frida.

Maar meteen een afspraak met ze gemaakt om langs te komen. Daar ontmoetten we Billy, Babette en Tinka... we waren vanaf het eerste moment helemaal verkocht en verknocht! Uiteindelijk moesten we drie keer op audiŽntie komen haha, we werden compleet doorgelicht voordat we onze LiNK kregen. Nog nooit zo trots geweest op ons menneke. Puppy cursus, kleuterklas, brugklas en bovenbouw... LiNK slaagde glansrijk voor iedere cursus.

Resistance is Futile
Alle verhalen die ze over cattles vertelden, wij geloofden er niks van: kijk maar naar onze LiNK, zeiden we dan. Er is ginne hendigere cattle. Tot we onze Ozzy kregen... Aiaiai nummer 666 in the house. Maar we kunnen onze stuiterbal natuurlijk voor geen goud meer missen.

De liefde voor het ras en de gesprekken met andere fokkers tijdens shows zorgden ervoor dat we lid werden van de rasvereniging. We hopen nog vaak deel te mogen nemen aan de leuke evenementen zoals wandelingen, workshops en sport- en spelweekends.

Toen de gelegenheid zich voordeed om meer voor de vereniging te kunnen doen dan alleen maar 'meelopen en contributie betalen', heb ik dit met twee handen aan gegrepen. Ik ben trots dat ik jullie secretaris mag zijn en zal me zo goed als ik kan inzetten voor onze rasvereniging. Jullie gaan mij met grote regelmaat treffen tijdens de leuke bijeenkomsten en evenementen. Ik ben te herkennen, na mijn officiŽle optreden en verplichtingen, aan het biertje in m'n hand. Want waar hard gewerkt wordt, moet er ook tijd zijn voor ontspanning, liefst met veel humor! Want zů sta ik in het leven.

M.v.g. Wilbert